English French Spanish

L'escola Gravi celebra 50 anys

Llegeix més...
L'Escola Gravi, membre de la FeCEC, celebra el seu 50è aniversari. Per això vol compartir amb tota la comunitat d'escoles cooperatives aquesta fita. Des de la Federació de Cooperatives de l'Ensenyament de Catalunya, els volem desitjar que continuïn treballant i creant futurs 50 anys més i que aquest camí el fem plegats.

Aquests dos són els actes centrals de la celebració.

Taula rodona "50 anys de l'Escola Gravi,. Com hem canviat?"
14 de març a les 19h a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona

Inauguració de l'Exposició "Escola Gravi, 50 anys creant futur junts"
15 de maig a les 19h a la seu del districte de Gràcia.


Preguen confirmació d'assistència Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

 

Quina broma és aquesta

Llegeix més...

Us fem arribar el posicionament dels alumnes de batxillerat i el professors del Claustre de l'Escola Gravi davant les darreres decisions del Departament d'Ensenyament i el malestar generaltizat que han provocat, tant a alumnes com docents, les darreres noticies sobre la Selectivitat d'aquest 2017. 

Quina broma és aquesta?

Dimecres 8 de febrer vam rebre una circular del Departament d’Empresa i Coneixement  que ens informa de la convocatòria corresponent a aquest any de les proves d’accés a la universitat. Fins aquí, correcte. Aquest escrit ens indica que “mantenen la mateixa estructura d’edicions anteriors, tal i com s’ha anunciat reiteradament”, vet aquí la sorpresa, continues llegint i t’adones que l’afirmació inicial se’n va en orris. No hi ha novetats? ¿No és una novetat que en la fase general obligatòria la matèria a escollir estigui vinculada a les matèries comunes d’opció?

Continuem llegint i observem que a la fase específica els alumnes escolliran entre una vintena d’assignatures. Quines són aquestes assignatures? Hi seran incloses les matèries comunes d’opció?

Continuem amb els 75 anys de l'Escola Moragas

Llegeix més...

Com molts de vosaltres ja sabreu l'Escola Moragas està celebrant els seus 75 anys dedicats a l'educació especial. Constituïda com cooperativa de treball associat, imparteix educació infantil, primària i secundària i té un programa de formació per a la transició a la vida adulta.

Llegeix més...Amb motiu de l’aniversari de l’escola, el districte de les Corts va dedicar una exposició a la seu de la plaça de Comas. Segons els responsables de l’escola, aquests 75 anys són una mostra de la consistència del projecte i no pas un punt final, sinó el tret de sortida per continuar treballant per les persones amb necessitats educatives especials. Un dels projectes de futur, per exemple, és potenciar el suport a les escoles ordinàries que aposten per l’escolaritat compartida.

Musicoteràpia a l'Escola Moragas

L'Escola Moragas, que acaba d'acomplir 75 anys, està desenvolupant un projecte de Musicoterapia amb els seus alumnes. Les sessions de música d'aquest centre d'educació especial cooperatiu volen incidir en un aspecte essencial de la música: el seu poder socialitzador. Les sessions es realtzen amb molts instruments, micròfons, amplificadors i estan enfocades a ser un espai d'expressió, d'escolta i de socialització. Ajuden també a prendre consciència del treball en grup i altres aspectes vinculats a la motricitat i la lateralitat per l'ús dels instruments.

a+a+ mates a la Institució Montserrat

Llegeix més...

· Les inscripcions a les jornades d'innovació matemàtica ja estan obertes

La Institució Montserrat, membre de la FeCEC, participa i acull les VI Jornades a+a+ d'Innovació Matemàtica que organitzen el Grup de Treball d'Innovació Matemàtica - Barcelona i l'Associació de Mestres Rosa Sensat. Aquesta jornada tindrà lloc el pròxim 7 de maig de 2016 i oferirà tot un llarg matí ple de reptes i noves metodologies d'ensenyament amb les matemàtiques. Perquè segons el grup impulsor

"en utilitzar la matemàtica com a recurs d’innovació i transformació educativa, així com també entendre-la com a eina de formació personal i social vers una mentalitat crítica i democràtica".

L'Escola Rel pionera en l'aplicació de la Robòtica

Llegeix més...

L'escola Rel  una de les escoles cooperatives federades de Catalunya, és un centre d'educació especial que està aplicant tècniques innovadores per aprofitar i desenvolupar el talent de cada alumne. Aquest any està implementant un projecte pioner centrat en la programació com a eina per millorar l'aprenentatge de la seva 50 d'alumnes. Aquesta experiència l'ha recollit en Xavier Tedó en el suplement Criatures del Diari Ara. En aquest article ens expliquen com la robòtica educa i com aprendre programació és un bon recurs educatiu per fomentar l'autonomia io la psicomotricitat. 

 

 

Segueix-nos a Twitter

Agenda d'activitats

L'agenda de les #escolescoop

Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31