English French Spanish

90 anys d'ensenyament a l'Escola Guinardó

Llegeix més...El Consell Rector de la Federació de Cooperatives d'Ensenyament de Catalunya vol felicitar l'escola Guinardó pel seu 90è aniversari.

 

Tria escola cooperativa: l’escola de cadascú, l’escola per a tothom

Llegeix més...Catalunya manté des de fa molts anys una tradició cooperativa destacable, no només en l’àmbit del consum, de la producció o del treball sinó també en l’ensenyament.

La Federació de Cooperatives d'Ensenyament de Catalunya, FeCEC, és l’entitat que agrupa i representa a les escoles catalanes que tenen en comú aquest tipus d'organització. El model cooperatiu ho determina tot. La seva singular gestió participativa, igualitària i compromesa en la que hi ha involucrats activament mares i pares, personal docent i no docent i alumnat, desplega uns principis pedagògics que deixen empremta en la comunitat escolar. Aquest model té com a objectiu augmentar la motivació dels alumnes per aprendre i dotar-los de les eines necessàries per enfrontar-se a situacions diverses i canviants, per resoldre problemes i prendre decisions, i en el futur convertir-se en ciutadans crítics, socialment responsables i democràtics.

Escoles cooperatives per tenir una ciutadania crítica, socialment responsable i democràtica

"My Voice, My Community" Dia mundial de la Síndrome de Down

Sota aquest lema, "La meva veu, la meva comunitat" la Organització Internacional Síndrome de Down presenta un vídeo per promoure la inclusió de les persones amb síndrome de Down. Aquest vídeo està elaborat amb la suma de petits vídeos de persones amb síndrome de Down que juntament amb els seus amics i companys expliquen la importància de què les seves veus siguin escoltades, com a ciutadans iguals dels seus països i que animen als seus governs per escoltar les seves preocupacions.

Els XXV Jocs Florals de les EscolesCoop convocats

Llegeix més...La Federació de Cooperatives d'Ensenyament de Catalunya, FeCEC, convoca a les seves cooperatives a participar als XXV Jocs Florals Sant Jordi 2017. Un any més, participen també a les escoles de la Sectorial d’Ensenyament de la Unió de Cooperatives de Treball Associat de les Illes Balears, UCTAIB, i a les de la Unió de Cooperatives d’Ensenyament Valencianes, UCEV.

50 anys d'escoles cooperatives a Salou, Barcelona i Vilassar de Dalt

  • Les escoles Elisabeth, Gravi i I.E. Sant Jordi celebren aquest curs els 50 anys de docència.

Barcelona, 17 de març de 2017. Aquest curs 2016-2017 les escoles cooperatives Gravi de Barcelona, Elisabeth de Salou i la Institució Educativa Sant Jordi de Vilassar de Dalt celebren que fa 50 anys que es dediquen a l'ensenyament d'infants i a acompanyar als seus alumnes en el seu creixement personal. Tots elles van néixer en moment convuls de la història de Catalunya i van sorgir per donar resposta a les necessitat de la societat catalana.

Tornen els Jocs Cooperatius

Llegeix més...El Consell Rector de la Federació de Cooperatives de l'Ensenyament ha convocat els VII Jocs cooperatius. Els alumnes de 5è de Primària de totes les escolescoop federades tenen una cita amb el jocs més divertits, més solidaris i més coop de la història el proper 5 de maig de 2017.

Les EscolesCoop reiteren la seva voluntat d'acollir als alumnes refugiats

  • Les 38 escoles cooperatives catalanes preparades per escolaritzar els menors refugiats que arribin a Catalunya.

La Federació de Cooperatives d'Ensenyament de Catalunya (FeCEC) ha reiterat al Departament d'Ensenyament l'oferiment de facilitar la ràpida escolarització dels menors refugiats que puguin arribar a Catalunya. Davant la urgència humanitària que representa l’atenció a les persones refugiades, particularment les que es troben ja a Europa, les escoles cooperatives catalanes mostren la seva voluntat de contribuir a l’acollida.

La FeCEC, per acord dels seus membres, posa a disposició de la Administració i de les entitats que hi col•laborin, les 38 escoles cooperatives on poder-hi escolaritzar aquests alumnes, utilitzant, si fos necessari, increments de ràtio. D'aquesta manera, les escoles cooperatives de Catalunya es comprometen a facilitar-los l'accés gratuït als recursos didàctics necessaris per participar plenament en la vida escolar (llibres de text, material escolar, etc.). I amb coordinació amb les altres administracions i organitzacions, a proveir altres aspectes indispensables per una bona acollida com ara el menjador escolar o les activitats complementàries.

Segueix-nos a Twitter

Agenda d'activitats

L'agenda de les #escolescoop

Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu
1
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30